Moet je elke dag 1,5 liter water drinken?

Het korte antwoord is nee. Het lange antwoord staat hieronder. Dus, toch een beetje ja…

We verliezen per dag in normale omstandigheden 1 liter vocht. Tijdens warme dagen is dit meer als gevolg van het feit dat we zweten. Dat “vochtverlies” dient aangevuld te worden, maar dat gebeurt met alle dranken en zelfs voedsel dat we gedurende de dag tot ons nemen. Water drinken is goed en gezond, maar het is geen dogma en zeker geen mirakeloplossing. Drink en eet gebalanceerd, vooral fruit en groenten.

Weet dat alcohol een vochtafdrijvend effect heeft waardoor je meer vocht gaat verliezen dan normaal. Koffie heeft dan weer geen vochtafdrijvend effect (je verliest niet “meer” vocht) maar omdat je nieren gestimuleerd worden, gaat je lichaam vocht wel sneller afscheiden.